Receptpalota

Finom receptek gyűjteménye. Grillázstorta és formatorta sütés

                                   Pizza receptek


                                      A jó pizza titka

Sokáig kerestem azt a receptet, módszert amivel egy otthon készített pizza megközelítheti a pizzériákban sütött pizza minőségét. És végre rájöttem. A pizzériákban a pizzát 400 fok körüli hőmérsékleten sütik pár perc alatt. Mivel egy sima háztartásbeli sütő erre nem képes én kipróbáltam maximum fokon sütni. Az első pár percben alsó légkeverésre állítom. Alánézünk késsel, hogy már kicsit megbarnult-e a tészta, ha igen mehet felső légkeverésre pár percre. Kb. 6-7 perc alatt kész is a pizza.

1. Pizza tészta

2. Hawaii pizza

3. Vörösáfonyás camembertes pizza

                                             Pizza tészta

Hozzávalók:

3 bögre simaliszt,2 bögre langyos viz,1 száritott élesztő, 3 kanál oliva olaj,1 kiskanál só, kiskanál cukor,pizzafüszer.

Alangyos vizbe keverjük a cukrot és az élesztőt és felfuttatjuk.A lisztet egy tálba öntjük ás hozzárakjuk a felfuttatott élesztőt, pizzafüszert, sót, olajat.Holyagosra kidolgozzuk és jol megkelesszük, majd 2 részre osszuk és kinyujtjuk, 2 nagy pizza lesz belőle.Megrakjuk amivel szeretnénk és max. fokon gyorsan megsütjük.


                                            Hawaii pizza

Hozzávalók:

10 dkg v.milyen sonka, én pulykasonkát szoktam, 20 dkg eidami sajt, 2 dcl kecsap, ananász darabkák, kukorica, kakukkfű, 1 kiskanál pizzafűszer, 1 gerezd fokhagyma

A pizzatésztát kinyújtjuk és a tepsire rakjuk. Megkenjük ezzel a keverékkel: kecsap, pizzafűszer, fokhagyma. Ügyeljünk arra, hogy a tészta szélétől kb egy centire ne kerüljön, mert a sütőben megég és keserű lesz. Rárakjuk a sonkát, kukoricát, ananászt és megszórjuk reszelt sajttal. A sajtnak tetejét megszórjuk kakukkfűvel.

Ha tetszik ez a recept akkor kukkantsd meg a hawaii melegszndvicset is.


                            Vörösáfonyás camembertes pizza

Hozzávalók:

1/2 adag pizzatészta, 1 camembert sajt, 3/4 csésze áfonyamártás vagy aszalt áfonya, 1/2 csésze pekándió vagy dió

A pizzatésztát kinyújtjuk és kivajazott, kilisztezett tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben elősütjük. A sajtot felkockázzuk.  A pizzára rakjuk a sajtot, áfonymártást vagy aszalt áfonyát és megszórjuk durvára vágott pekándióval vagy dióval. Szerintem igazi csemege.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 64
Tegnapi: 145
Heti: 308
Havi: 1 248
Össz.: 594 517

Látogatottság növelés
Oldal: Pizzák
Receptpalota - © 2008 - 2024 - receptpalota.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »