Receptpalota

Finom receptek gyűjteménye. Grillázstorta és formatorta sütés

                            Befőtt, konzerv receptek

1. Lecsó konzerv

2. Céklás csalamádé

3. Konzerv almapép

4. Csalamádé

5. Őszibarackkompót      

6. Citrusdzsem

                                           Lecsó konzerv

Hozzávalók:

3,5 dl olaj, 2,5 kg paprika, 1,4 kg paradicsom, 65 dkg hagyma, szalicil

A hozzávalókat összefőzöm, üvegbe kanalazom és a tetejét megszórom szalicillal.Száraz dunsztba hagyom kihülni.


                                        Céklás csalamádé

Hozzávalók:

7 dcl víz, 2 dcl. ecet, 5 dkg konzerv tartositó (deko), 1 kávéskanál őrölt kömény, 20 dkg cukor és ezt mind összeforraljuk.

beletrakjuk az 1 kg céklát, 1 kg káposztát, 20 dkg hagymát reszelve és a forrástól számítva 20-25 percig főzzük, majd üvegekbe rakjuk a levével együtt és kidunsztoljuk vizesdunsztba. Forrás után kikapcsoljuk majd a vízben hagyjuk kihülni.



                                 Konzerv almapép (gyerekeknek)

Hozzávalók

5 dkg alma, 0,5 l víz, 0,5 kg cukor, 3 csomag pudingpor.

Az almá a vízzel állandó keverés mellett megfőzzük és lamixereljük, hozzáadjuk a cukrot és a pudingport. Üvegekbe merjük és 1 órát dunsztoljuk.


                                           Csalamádé

Hozzávalók:

4 kg káposzta, 2 kg hagyma, pár zöldparadicsom és uborka, 30 dkg cukor, 1 deko, 7 dcl ecet, 1 kiskanál borkén

A záldségeket felaprítjuk és egy nagy tálba rakjuk, megszórjuk a cukorral majd összekeverjük. Az ecetből, dekoból,borkénbő és vízből levet csinálunk és ráöntjük. Egész éjszakára hagyjuk állni. Másnap üvegekbe töltjük és lezárjuk.


                                     Őszibarackkompót


Hozzávalók:

3 kg őszibarack, 1/2 kg cukor, 1 liter víz, szalicil

Az őszibarackokat megpucoljuk és félbevágjuk. A gondosan megtisztított üvegek aljára egy-egy barackmagot dobunk és megtöltjük a barackokkal. A cukorból és vízből szirupot főzünk és ezzel leöntjük a barackokat. A tetejét megszórjuk egy csipet szalicillal. Forrás után 5-10 percet dunsztoljuk.


                                       Citrusdzsem

Hozzávalók:

1.2 kg citrusfilé keverve (lime, citrom, grapefruit, narancs, mandarin), 45 dkg cukor, 2 csomag lekvárzselésítő

A citrusféléket kifilézzük és eltávplítjuk a magokat. Minden hozzávalót egy lábasba rakunk és 4-5 percig főzzük. Ha kész steril üvegekbe töltjük és lezárjuk. Pár percre fejre állítjuk.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 59
Tegnapi: 145
Heti: 303
Havi: 1 243
Össz.: 594 512

Látogatottság növelés
Oldal: Befőttek,konzervek
Receptpalota - © 2008 - 2024 - receptpalota.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »