Receptpalota

Finom receptek gyűjteménye. Grillázstorta és formatorta sütés

                                   Főzelék receptek

1. Krumpli főzelék

2. Borsó főzelék

3. Tökfőzelék

4. Kelkáposzta főzelék

5. Sóskafőzelék

                                           Krumpli főzelék

Hozzávalók:

5-6 nagyobb szem krumpli, annyi ví, hogy éppen ellepje, 4 babérlevél, 1 kiskanál ecet, vegeta, só, 1 tejföl, 1 l tej, 3-4 kanál simaliszt, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, olaj

A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, babérlevelet dobunk bele, vegétázzuk, sózzuk. A rántáshoz a hagymát felkockázzuk és olajon megpirítjuk, rádobjuk a lisztet és megpirítjuk azt is. Levesszük a tűzről és felöntjük egy kis tejjel és csomómentesre keverjük, belekeverjük a kiskanál paprikát, majd hozzáadjuk a maradék tejet és tejfölt. Ha megfűtt a krumpli szűrőn keresztül hozzáadjuk a rántást és elkeverjük. Én még szokok önteni ráegy kis ecetet tálaláskor de ízlés kérdése. Jó étvágyat.


                                            Borsó főzelék

Hozzávalók:

1 nagy doboz konzerv borsó lével együtt, hagyma, tejföl, 1/2 l tej, liszt, olaj, vegeta

A konzervet felforraljuk adunk hozzá sót, vegetát. A rántáshoz olajat hevítünk és rádobjuk a kockára vágott hagymát, megpirítjuk. Meghintjük 2-3 kanál liszttel és tovább pirítjuk. Lehózzuk a tűzről és kis tejjel elkeverjük csomómentesre, majd hozzáadjuk a maradék tejet is és a tejfölt. A borsót szűrőn keresztül berántjuk a rántással. Tojáspörkölttel nagyon finom.


                                              Tökfőzelék

Hozzávalók:

1 kg reszelt tök, víz, 3 kanál apróra vágott kapor, tejföl, 1/2 l tej, olaj, 3-4 kanál liszt, só, vegeta

A tököt annyi vízzel felöntjük, hogy éppen meg tudjuk benne főzni, sózzuk, vegetázzuk és megszórjuk kaporral. A lisztet olajon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről és kis tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és tejfölt. Ha megfött a tök hozzákeverjük a rántást.


                                        Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta, 3 kissebb krumpli, 1-2 virsli, 3-4 gerezd fokhagyma, köménymag(egész), pirospaprika, hagyma, liszt, olaj, víz

A káposztát feldaraboljuk és annyi vízben, hogy ellepje köménymaggal és sóval felrakjuk főni. Közben olajon megpirítunk 2 kanál lisztet a fokhagymával. Belerakunk pirospaprikát és felöntjük vízzel, csomómentesre keverjük. Ha félig főtt a káposzta belerakjuk a felaprított krumplit és virslit. Haq minden megfőtt Beleöntjük a rántást. Ha szükséges még öntünk hozzá vizet, sózzuk, borsozzuk.


                                            Sóskafőzelék

Hozzávalók:

1/2 kg sóska, 2-3 kanál liszt, cukor, só, fél liter tej

A sóskát megmossuk és a szárát kiszedjük, majd felaprítjuk. Olajon megpirítjuk, majd felöntjük tejjel. A lisztet olajon megpirítjuk és felöntjük tejjel, majd csomómentesre keverjük. A rántást a sóskába öntjük, sózzuk, cukrozzuk. Keménytojással és kenyérrel kínáljuk.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 86
Heti: 444
Havi: 1 384
Össz.: 594 653

Látogatottság növelés
Oldal: Főzelékek
Receptpalota - © 2008 - 2024 - receptpalota.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »