Receptpalota

Finom receptek gyűjteménye. Grillázstorta és formatorta sütés

                                     Saláta receptek

1. Svájci saláta

2. Holland sajtsaláta

3. Céklás csalamádé

4. Karfiol saláta

5. Vegyes krumpli saláta

6. Finom tojássaláta

                                             Svájci saláta

Hozzávalók:

150 g kemány sajt, 150 g sonka, 150 g konzerv piros paprika, 150 g savanyú uborka, 50 g hagyma, 100 g fehér joghurt, 50 g majonéz v. tejföl, 1 kiskanál borecet v. citromlé, só, bors.

A sajtut, sonkát paprikát, uborkát felszeleteljük vékony csikokra, hozzáadjuk a vékonyra vágott hagymát, fehér joghurtot, majonézt, ecetet v. citromlét és sózzuk, borsozzuk. Mindek óvatosan összekeverjük és kihütjük.Hidegen tálaljuk.


                                         Holland sajtsaláta

Hozzávalók:

150g eidami sajt, 150g sonka, 150g alma, 150g savanyú uborka, 1 kanál apróra vágott snidling, 100g majonáz, 50g fehér joghurt, 1 kanál citromlé, 1 kanál mustár, só

A sajtot, sonkát, meghámozott almát, uborkát felvágjuk vékony csikokra, hozzáadjuk a snidlinget,majonézt, fehér joghurtot, citromlét, mustárt, sót és borsot. Összekeverjük és hidegen tálaljuk.


                                         Céklás csalamádé

Hozzávalók:

7 dcl víz, 2 dcl ecet, 5 dkg befőtt tartósító (deko), 1 kávéskanál őrölt kömény, 20 dkg cukor

Ezt mindet összeforraljuk majd ha forr hozzáadjuk 1 kg céklát, 1 kg káposztát, 20 dkg hagymát (lereszelve) és 20-25 percig főzzük és lassan üvegekbe rakjuk a levével együtt és kidunsztoljuk, a forrás után lekapcsoljuk és az üvegeket hagyjuk a vízben kihülni.


                                           Karfiol saláta

Hozzávalók:

1 karfiol, 1 üveg tartármártás, 1 fehér joghurt, 1 tejföl, 1/2 citrom leve, fekete bors, vegeta, sárgarépa, borsó, snidling

A karfiolt sós vízben megfőzzük rózsáira szedjük. A tartárt, tejfölt, joghurtot, citrom levét, borsot, vegetát összekeverjük és ráöntjük. Hozzáadjuk a főtt borsót és sárgarépát. Snidlinggel megszórjuk.


                                    Vegyes krumpli saláta

Hozzávalók:

1 kg főtt krumpli, 2 salátauborka, 1/2 káposzta, 2 zöldpaprika, 1 hagyma, 1 evőkanál konzervtartósító (deko), 1 dcl olaj, 1 dcl ecet, 15 dkg porcukor

Mindent összekeverünk, ennyi az egész.

                                       Finom tojás saláta

Hozzávalók:

6 főtt tojás, 1 kis fej hagyma, majonéz, tejföl, borsó, eidami sajt,2 ecetes uborka, só, bors, mustár, ecetes uborka leve

A tojásokat 4 felé vágjuk, a hagymát apróra vágjuk és összeöntjük. Belerakunk borsót, felaprított eidami sajtot, ecetes uborkát. Összekeverjük és ízlés szerint majonézt és tejfölt adunk hozzá. zesítjük sóval, borssal, mustárral. Igazából én a mennyiségeket mindig ízlés szerint adagolom.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 55
Tegnapi: 145
Heti: 299
Havi: 1 239
Össz.: 594 508

Látogatottság növelés
Oldal: Saláták
Receptpalota - © 2008 - 2024 - receptpalota.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »