Receptpalota

Finom receptek gyűjteménye. Grillázstorta és formatorta sütés

                    zi sajt, túró, tejtermék receptek

1. Házi túró

                                               Házi túró

Hozzávalók:

2 l tej, 2 kanál citromlé

A friss tehéntejet felmelegítjük 70- 75 fokra és hagyjuk kihűlni. Hagyjuk savanyodni 2 napig szobahőmérsékleten. ' l ,tejhez 1 kanál citromlevet adunk. Lábasba öntjük és 65 fokra melegítjük. Minél tovább melegítjük annál szárazabb lesz a túró. Nagyon nem keverjük csak néha. Ha elérjük a kívánt hőmérsékletet szitán átöntjük, amit konyharuhával kibéleltünk. A szita alá edényt rakunk és oda csöpög a savó.  Ha kicsöpögött még egy kicsit kinyomkodjuk a túrót, de nem teljesen. 2 l tejből k.b. 180 g túró van és 2 l savó. A savó nagyon egészséges, fogyókúrázóknak is kiváló.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 145
Heti: 311
Havi: 1 251
Össz.: 594 520

Látogatottság növelés
Oldal: Házi sajtok,túró,tejtermékek
Receptpalota - © 2008 - 2024 - receptpalota.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »