Köret receptek
1. Köménymagos krumpli
2. Burgonyakrokett
Köménymagos krumpli
Hozzávalók:
Krumpli, köménymag, só, olaj
A krumplit megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Sós vízben puhára fözzük. Ha kész kiolajozott tepsire öntjük és megszórjuk köménymaggal. Ha kell még sózzuk majd átforgatjuk az olajban. 200 fokon légkeveréses sütőben megsütjük még szép barna nem lesz.
Burgonyakrokett
Hozzávalók:
1/2 kg burgonya, 15-20 dkg liszt, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só
A krumplit megpucoljuk és sós vízben megfőzzük. Krumplinyomón áttörjük. Kihűtjük és hozzáadjuk a lisztet és egy tojást. Összegyúrjuk majyd kis gombócokat formálunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük.Kiváló vadételek, gyümölcsös és egyéb húsok mellé.
Kifli gombócok vagy kifli knédli
Hozzávalók:
200 g kifli, 1 kis fej hagyma, 4 kanál vaj, 125 ml tej, 3 tojás, petrezselyemzöld, bors, só
Megpiritjuk a hagymát a vajon és rádobjuk a felkockázott kiflit. Leöntjük a tejjl és a felvrt tojással. Addig hagyjuk állni míg be nem issza a kifli. Beletesszük a petrezselyem zöldjét, sózzuk, borsozzuk. 20 percig letakarva pihenttjük hűtőben. Kis gombócokat formálunk és 15 percig főzzük forró vízben. Szaftos húsok mellé kiváló köret.