Receptpalota

Finom receptek gyűjteménye. Grillázstorta és formatorta sütés

liliomtorta.jpg Főétel receptek

1. Gombás sertéspörkölt

2. Visegrádi pecsenye

3. Disznómáj töltelék

4. Spanyolmadár

5. Izraeli tál

6. Töltött paprika

7. Rakott karfiol


                                      Gombás sertéspörkölt

Hozzávalók:

50 dkg sertéshús, 1 konzerv gomba, 2 nagy fej hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, majoranna, liszt, víz, só, bors, pirospaprika, ételízesítő, olaj, tejföl

A hagymát felaprítjuk és olajon üvegesra pirítjuk.A húst kockákra vágjuk és rádobjuk a hagymára. A gombát is hozzáöntjük.  Pirospaprikát szórunk rá és felöntjük vízzel.Ízesítjük sóval, borssal, 1 kiskanál majorannával, ételízesítővel. Ha megfőtt a hús besüríthetjük egy kis liszttel bár én nem szoktam. Könyöktésztával és tejföllel tálaljuk.


                                        Visegrádi pecsenye

Hozzávalók:

pár szelet sertéskaraj, hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom, savanyúuborka, sampion gomba, só, bors, pirospaprika, kakukkfü, 1 tejföl,

A húst kicsit kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben olajon hirtelen megsütjük. Kivesszük a húsokat és a maradék olajon megpiritjuk a hagymát, majd rádobjuk a felaprított gombát, paprikát, paradicsomot, uborkát és belenyomunk 2 gerezd fokhagymát. Füszerezzük sóval, borssal, kakukkfüvel, pirospaprikával. Ha kész hozzáadjuk a megsült húst. Addig főttük míg megpuhul. Rizzsel tálaljuk.


                                         Disznómáj töltelék

Hozzávalók:

40 dkg darált máj, 4 egész tojás, 3 kanál kacszsír, 1 tejszín, 1 kanál vegeta

A hozzávalókat jól kikeverjük és kiolajozott jénai tálba kisütjük


                                            Spanyol madár

Hozzávalók:

8 szelet marhahús vagy sertéscomb, 4 szelet bacon, 2 db tojás, 2 db közepes hagyma. 2 db közepes csemege uborka, pirospaprika, 1 teáskanál mustér, 3-4 evőkenál olaj, só, bors, 1 evőkanál liszt.

A húst vékonyra kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a fél szelet bacont, negyed főtt tojást, negyed csemege uborkát. Hústüvel összetüzzük és forró olajban mind két felét megsütjük, kivesszük a lábasból és a zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma megpirult vissza tesszük a tekercseket és annyi vizet öntünk alá ami ellepi. Pirospaprikát szórunk rá, sózzuk, borsozzuk, mustárt teszünk bele és puhára főzzük. A végén megszórjuk kis liszttel és rizzsel tálaljuk.


                                             Izraeli egytál

Hozzávalók:

Csirkemell, szójaszósz, 3 színü kaliforniai paprika, erős paprika, répa, fokhagyma, vöröshagyma,1 tasak kurkuma, só, bors, orsótészta

A vöröshagymát, répát, paprikát, húst felaprítjuk. A hagymát a répával olajon pároljuk, míg a répa félig puha lesz, hozzáadjuk a csrkeemellet, puhára pároljuk. Füszerezzük kurkumával, sóval, borssal, és ráönjük a szójaszószt. Hozzáadjuk a felaprított paprikát és együtt főzzük. A paprika ne legyen túl puha. A tésztát kifőzzük és hozzáadjuk a húshoz. Nagyon finom


                                            Töltött paprika

Hozzávalók:

5 nagy zöldpaprika, 400 g darált sertéshús, 1 tojás, 100 g főtt rizs, 1 nagy hagyma, 2 l csirke húsleves, 1 babérlevél, 250 ml paradicsom püré, cukor ízlés szerint, 2 teáskanál keményítő, 1 teáskanál darált pirospaprika, 1/2 teáskanál majoranna, só, bors, fokhagyma

A darált húst, tojást, főtt rizst, lereszelt hagymát, atnyomott fokhagymát összekeverjük, ízesítjük majorannával, sóval és borssal. Jól összekeverjük. A paprikákat kibelezzük és megtöltjük a hússal. A maradék húsból golyókat formálunk. Nagy lábasban felmelegítjük a húslevest és ha már forr belerakjuk a paprikákat és a golyókat is. Hozzáadjuk a babérlevelet és 20 percig főzzük, majd kivesszük a paprikákat és golyókat. A keményítőt kikeverjük a paprikával és egy kis vízzel majd a paradicsom szósszal együtt a lébe keverjük. Mindent visszarakunk a szószba és még 20 percig főzzük. Cukorral ízesítjük.


                                             Rakott karfiol

                     karfiol.jpg

Hozzávalók:

1 nagy fej karfiol, 30 dkg darált sertéshús, 1 kis konerv gomba, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 1 tejföl, 1 tejszín, só, bors, olaj

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízbe félpuhára főzzük, majd a feélét kiolajozott tűzálló tálba szétterítjük. A felkockázott hagymát olajon megpirítjuk, paprikázzuk és rádobjuk a darált húst, majd tovább pirítjuk, felöntjük kis vízzel. Belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk borsozzuk. Ráterítkük a karfiolra és rárakjuk a gombát. A maradék karfiolt is rárakjuk és leöntjük a tejföl, tejszín keverékével. Elömelegített sütőben megsütjük.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 145
Heti: 295
Havi: 1 235
Össz.: 594 504

Látogatottság növelés
Oldal: Főételek
Receptpalota - © 2008 - 2024 - receptpalota.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »