Bébiétel receptek
1. Paradicsomos burgonya
2. Zöldségpüré
3. Bébifasírt
4. Brokkoli tejföllel-sajttal
5. Karfiol tekföllel-sajttal
6. Konzerv almapép
Paradicsomos burgonya
(4 hónapos kortól)
Egy meghámozott burgonyát (nem lehet zöld) egy kevés vízbe megfőzök és leturmixolom.Egy paradicsom levét gézen átcsurgatjuk és a burgonyához adjuk. Egy kávéskanál kefirt adunk hozzá.
Zöldségpüré
(4 hónapos kortól)
Egy sárgarépát, egy fél szem burgonyát és egy fél szem fehérrépát meghámozva puhára főzzük. A lével együtt leturmixoljuk, egy kiskanál sovány reszelt sajtot adhatunk hozzá.
Bébifasírt
(8 hónapos kortól)
10 dkg darált csirkemellet egy tejben áztatott zsemlével, egy tojás sárgájával és fél diónyi margarinnal összedolgozunk, enyhén sózzuk, 2-3 nagyon finomra vágott petrezselyemlevelet adunk hozzá.Tüzálló tálon a sütőben 20-25 percig sütjük. A fasírt puha belső részét keverjük a főzelékbe.
Brokkoli tejföllel-sajttal
(11-12 hónapos kortól)
A brokkolit enyhén sós vízbe megfőzöm, majd egy hőáééó tálba halmozom. A tejfölbe egy kis fokhagymát keverek és ráöntöm a brokkolira majd megszórom sajttal. Sütőben megsütom.
Karfiol tejföllel-sajttal
(11-12 hónapos kortól)
Ugyanúgy készül mint a brokkoli vagy aká keverni is lehet a kettőt,
Konzerv almapép
Hozzávalók
5 dkg alma, 0,5 l víz, 0,5 kg cukor, 3 csomag pudingpor.
Az almá a vízzel állandó keverés mellett megfőzzük és lamixereljük, hozzáadjuk a cukrot és a pudingport. Üvegekbe merjük és 1 órát dunsztoljuk.