Olasz étel receptek
1. Lasagne
2. Spagetti ahogy én szeretm
3. Spagetti carbonara
4. Bolognai spagetti
5. Laskagombás spagetti
Lasagne
Hozzávalók:
1 csomag lasagne tészta, 1 doboz gomba, pörkölt rövid lével 30 dkg darált húsból,öntet:1/2 l víz 1 kanál vegetával felforralni, amikor kihült belekeverünk egy tejfölt, kecsup
Kiolajozzuk a tepsit, következő képpen rétegezünk
-tészta
-kecsup
-öntet(főleg a széleit jól meglocsolni)
-pörkölt
-tészta
-kecsup
-öntet
-gomba
-tészta
-öntet (tetjére maradjon a legtöbb öntet)
A tészta ne legyen több soron inkább több rétegben rakjuk le a hozzávalókat. Letakarjuk addig sütjük míg a tészta meg nem puhul. A vége felé megszórjuk sajttal és rápirítjuk.
Spagetti ahogy én szeretem
Hozzávalók:
1 csomag spagetti, 40 dkg darált sertéshús, hagyma, paradicsompüré vagy spagetti alap (konzerv), konzerv gomba, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 drb savanyúuborka, só, bors, oregánó, pirospaprika, kecsap, reszelt sajt.
A tésztát megfőzzük. Egy edénybe olajat hevitünk és megpiritjuk rajta a hagymát. Ha megpirult rárakjuk a darálthúst, megszórjuk 1 kis pirospaprikával, borssal, oregánóval és belerakjuk a paradicsompürét. Később belerakjuk a konzerv gombát és az apróra vágott uborkát. Belenyomjuk a fokhagymát ha kell még utána füszerezzük. Tálaláskor rárakom a szószt a tészta tetejére még öntök rá kecsapot és megszórom reszelt sajttal.
Spagetti carbonara
Hozzávalók:
400 g spagetti, só, 200 szalonna, 1 kanál olaj, 4 tojás, 4 kanál tejszín, 100 g reszelt parmezán, bors
Sós forrásban levő vízbe megfőzzük a spagettit. A szalonnát felcsíkozzuk és olajon megpirítjuk. A tojásokat felverjük és hozzákeverjük a tejszínt. Hozzákeverjük a parmezánt is és megborsozzuk, sózzuk. A spagettit lecsöpögtetjük. Összekeverjük a spagettit és a szószt.
Bolognai spagetti
Hozzávalók:
50 g szalonna, 1 hagyma, 1 répa, 2 zeler szár, 1 kanál oliva olaj, 2 gerezd fokhagyma, 400 g darált hús, 250 g paradicsompüré, 1 babérlevél, 1 szegfűszeg, 1 kiskanál kakukkfű, só, bors, 400 g spagetti, 2 kanál vaj, 4 kanál parmezán
Olajat hevítünk és a kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, rádobjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, lereszelt répát, és zellert és megpároljuk. Hozzáadjuk a húst és kevergetés mellett megpirítjuk. Aztán hozzáadjuk a paradicsompürét, babérlevelet, szegfűszeget, kakukkfüvet, megsózzuk, borsozzuk és még 25 percig főzzük. A spagettit sós forrásban lévő vízben megfőzzük, majd leszűrjükl. Összekeverjük a spagettit a parmezánnal és a szósszal is. Azonnal kínáljuk.
Laskagombás spagetti
Hozzávalók:
400 g laskagomba, 1 cukkini, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, 250g tejszín, 400 g spagetti, 1 kiskanál bazsalikom, citromlé, parmezán
A gombát felcsíkozzuk, A cikkinit lereszeljük durvára. Olajat hevítünk amin megpirítjuk a gomba felét, majd kiszedjük és megpirítjuk a másik felét, kiszedjük ezt is. A fennmaradó olajon megpirítjuk a hagymát és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát. Hozzákeverjük a cukkinit és megpároljuk, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a megpirított gombát. Fedő alatt 10 percig főzzük, fűszerezzük bazsalikommal és citromlével. A spagettit forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Összekeverjük a spagettit a szósszal és hintünk rá parmezánt.