Receptpalota

Finom receptek gyűjteménye. Grillázstorta és formatorta sütés

                                       Édes muffinok

1. Almás diós muffin

2. Mandarinos muffin

3. Túrós mangós muffin

4. Kapucsínós muffin

5. Csokis cseresznyés muffin

6. Álom ribizlis muffin

7. Ananászos kókuszos muffin

                                         Almás diós muffin

Hozzávalók:

1,75 bögre finomliszt, 0,75 teáskanál szódabikarbóna, 0,24teáskanál só, 0,25 tk.fahéj, 0,75 bögre cukor, 2 felvert tojás, 0,5 bögre olaj, 1 tk.vanília aroma, 0,5 bögre tört dió, 1,5 bögre reszelt alma.

Összekeverjük a lisztet, sütőport, fahéjat, cukrot. A tojást, alajat, a vanília aromát a lisztes keverék közepébe öntjük, hozzáadjuk az almát és a diót. A masszát a formák 3/4-ig kanalazzuk. 190 fokon 15-20 percig sütjük.


                                        Mandarinos muffin

Hozzávalók:

125 g margarin, 100 g porcukor, 150 g féldaraliszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 sütőpor, só, 3 tojás, csoki, 1 mandarin kompót

A kompótot lecspegtetjük. A puha margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukrot, sót. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és összekeverjük a vajas keverékkel. 3/4 részig megtöltjük a muffinpapírral kibélelt muffinformákat. A tetejére teszünk pár kocka csokoládét és mandarin darabokat. 180 fokon 30- 35 percig sütjük.


                                      Túrós mangós muffin

Hozzávalók:

250 g simaliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál citromhély, 2 tojás, 100 g kristálycukor, 200 g túró, 150 g tejföl, 1 mangó

A mangót megpucoljuk és felkockázzuk. A tojást, túrót, tejfölt, cukrot kikeverjük. Hozzáadjuk a liszt, sütőpor, citromhély és szódabikarbóna keverékét, majd jól összekeverjük. A végén belekeverjük a mangó darabokat. Muffinpapírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk 2/3 magasságig. 25-30 percig sütjük 170 fokon.


                                        Kapucsínós muffin

Hozzávalók:

2 bögre finomliszt, 3 teáskanál sütőpor, 0.5 bögre barna cukor, 0.25 bögre tejszín, 1 tojás, 1 bögre nagyon erős feketekávé

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, barnacukorral. Felverjük a tojásokat és hozzáadjuk a tejszínt, kávét és a lisztre öntjük, összekeverjük. 190 fokon 15-20 percig sütjük.


                                  Csokis cseresznyés muffin

Hozzávalók:

1,5 bögre finomliszt, 0,25 bögre kakaó, 3 teáskanál sütőpor, 0,5 bügre barnacukor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 0,75 bögre cukjrozott meggy, vagy cseresznye

Össztekeverjük a lisztet, kakaót, sütőport, cukrot. A megolvasztott vajat, tojást, tejet kikeverjük. A vajas masszát , a lisztes keveröket és meggyet összekeverjük. 3/4-ig megtöltjük a muffinpapírral kibélelt muffinformákat. 190 fokon 15-20 percig sütjük.


                                 Ananászos kókuszos muffin

Hozzávalók:

1 bögre kókusz, 0,5 bögre édes sűrített tej, 2 tojás, 227 g összetört konzerv ananász a levével együtt, 2 bögre finomliszt, 3 teáskanál sütőpor, 0,75 bögre tej

A kökuszt összekeverjük a sűrített tejjel és tojással. Hozzákeverjük az ananászos tojásos masszát és a tejet majd összekeverjük. 190 fokon 15 percig sütjük.

                                       Álom ribizlis muffin

Hozzávalók:

2 tojás, 10 dkg túró, 1 vaníliás cukor, 8 dkg cukor, 2 dcl tej, 20 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 5 dkg dió, 10 dkg ribizli.

A tojást habosra verjük. Hozzáadjuk az összetört túrót, a vaníliás cukrot, a cukrot és ha kidolgoztuk a tejet is hozzáadjuk. Apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, darált diót és végül óvatosan a ribizlit. A muffinsütőt kibéleljük muffinpapírral és belekanalazzuk a masszát. 180 fokon 30-35 percig sütjük.



                                        Sós muffinok

1. Görög muffin reggelire

2. Sajtos sonkás muffin


                                    Görög muffin reggelire

25 dkg féldaraliszt, ½ csomag sütőpor, 1 tojás, 10 dkg olívabogyó, 20 dkg fetasajt, 1 darabka rozmaring, 0,8 dl olivaolaj, 3 dl fehérjoghurt, só, feketebors, 5 dkg eidam

A lisztet, sütőport, feldarabolt rozmaringot, sót, borsot összekeverjük. A tojásokat kikeverjük, hozzáadjuk a joghurtot és olajat. A két keveréket összekeverjük és hozzáadjuk a kockákra vágott fetát és felcsíkozott olívát. Összekeverjük és muffinpapírral kibélelt muffinformába töltjük. Megszórjuk eidami sajttal.  200 fokon 3 percig sütjük.


                                      Sajtos sonkás muffin

Hozzávalók:

150 g sonka, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 60 ml olaj, 250 g kefír, 100 g reszelt sajt, 1/2 kávéskanál só, 1/2 kávéskanál darált pirospaprika, 200 g simaliszt, bors, sütőpor, 50 g reszelt sajt

Sonkát, fokhagymát, kefírt, tojást, olajat összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük. A végén hozzáadjuk a reszelt sajtot, borsot, sót, pirospaprikát. Kosárkákkal kibálelt muffintepsibe kanalazzuk és 180-200 fokon 25 percig sütjük.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 145
Heti: 302
Havi: 1 242
Össz.: 594 511

Látogatottság növelés
Oldal: Édes és sós muffinok
Receptpalota - © 2008 - 2024 - receptpalota.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »