Fagylalt receptek
Epres rózsafagylalt
Ez egy igazi romantikus desszert különlegesség. ajánlom nőknek és férfiaknak egyaránt, ha megszeretnék hódítani szívük választottját. A siker garantált lesz.
Hozzávalók: 1,5 csésze friss eper (magok nélkül), 2 / 3 csésze cukor, 3 tojássárgája, 275 ml tej, 1 / 4 teáskanál só, 550 ml tejszín, 1 / 4 csésze rózsavíz
1/3 csésze cukrot és az epret összepépesítjük egy tálba és a hűtőbe helyezzük. A tojássárgáját, 1/3 csésze cukrot, sót és tejet kikeverjük és közepes lángon állandó keverés mellett főzzük, de nem forraljuk mert akkor kicsapódik a tojás. Ha kész lehűtjük hűtőben, majd összekeverjük a tejszínnel, rózsavízzel és eperrel. Egy fagylaltgépben készre keverjük.